Корнелия: Г-н Радев, използват ви, ние сме зад вас

Корнелия: Г-н Радев, използват ви, ние сме зад вас | StandartNews.com

ГЕРБ използва Комисията за самолетите, за да разчисти пътя на Бойко Борисов към президентството – г-н Радев, стоим зад Вас, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в изказване по време на дебатите по доклада на Комисията за „Грипен“-ите“.

"Това, което правите както и да го завоалирате, е война срещу президентската институция, обяви Нинова, цитирана от "Фокус". - Тя започна от една пресконференция на председателя ви на ПГ, в която той обвини президента в лобизъм и намекна за корупция. След това последва създаването на тази комисия, която да ползвате като бухалка", допълни тя и поясни, че ще подкрепи държавния глава по две причини - партийна и държавническа.

"Ние издигнахме, подкрепихме и работихме за избора на президента Радев. Благодаря на онези българи, които не са членове на БСП, но повярваха, че БСП им предлага достоен президент, който може да промени България. Ние стоим зад президента Радев като партия и прилагаме за тази подкрепа един единствен критерий – той изпълнява ли ангажиментите, които пое по време на предизборната кампания. И за една година той не е отстъпил на милиметър от тях“, каза Нинова.

По думите ѝ държавническата причина за подкрепата на БСП към президента е, че ГЕРБ използва тази комисия и цялата институция парламент за война с друга институция – президентската за да разчистите пътя на Бойко Борисов към президентския пост. Според нея с тази комисия те използват една институция срещу друга за партийни цели. „Това е една от причините да нарече вас беквокали“, поясни Нинова.

Тя се обърна към премиера и президента с думите: „Въпреки битките, които водим, ние живеем в парламентарна република. Тук не се намират беквокалисти, това са хората в държавата, които определят пътя в държавата, но между нас има разлика, г-н президент. Тези хора отдясно искат да използват този парламент за битка срещу вас. Ние няма да го позволим. Това е разликата между нас. Това е алтернативата, която могат и българските граждани да видят и да избират. Зад вас сме г-н президент“, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай