Калфин: Страницата с АКТА трябва да бъде затворена

Калфин: Страницата с АКТА трябва да бъде затворена | StandartNews.com

София. Правителствата започнаха да се отказват от споразумението АКТА под натиска на улицата. Най-доброто решение за страната ни е страницата за АКТА да бъде затворена. Това обяви пред БНТ евродепутатът от Партията на европейските социалисти (ПЕС) Ивайло Калфин.

Евродепутатът е убеден, че няма да има проблеми за България от това, че е оттеглила подписа си. По думите му обаче, страната ни не се е оттеглила. Надявам се ние да приемем, че повече по това споразумение у нас няма да се говори, подчерта той.

По повод това, че министър-председателят Бойко Борисов потвърди преди дни, че България ще оттегли подписа си от търговското споразумение АКТА и правителството ще понесе политическата отговорност пред Брюксел, Калфин заяви, че управляващите просто отменили едно свое друго решение.

Според евродепутата от ПЕС, ЕП няма да стигне до решение по споразумението до месец юни. В ЕП тези, които настояват за АКТА са от Групата на либералите и от ЕНП, посочи Калфин.

Според него протестите срещу споразумението няма да спрат. 350 хиляди души протестираха през последните дни в цяла Европа, включително и в България.



Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай