Христо Бисеров: Няма да подкрепим ГЕРБ

ДПС може да се коалира с „Атака”

Христо Бисеров: Няма да подкрепим ГЕРБ | StandartNews.com

София. „Няма да подкрепим ГЕРБ. Да не ни търсят. Тяхното управление беше авторитарно". Това съобщи Христо Бисеров от ДПС в ефира на ТВ 7.

Бисеров спомена, че ДПС може да намери общ език с ПП „Атака". Мотивът за това обединение са общите интереси на страната. "Нямаме друг разумен изход от ситуацията, политиците днес са на матура", обясни той.

Бисеров каза още, че въпреки провала на служебното правителство, ДПС има надежда, че държавата е жива. "Не бива служебното правителство да управлява дълго време. То не се справи с основната си задача да проведе честни избори. За това трябва да се състави възможно най-бързо програмен кабинет", уточни Бисеров.

„Ние предлагаме програмно, не коалиционно правителство", каза Христо Бисеров. По думите му не може да става дума за "коалиционно превителство". Това той обясни с аргумента, че в бъдещото правителство трябва да участват представители на повече политически партии, както и лидери на граждански сдружения.

"Вече имаме изявление на прокуратурата, че Цветанов трябва да бъде привлечен като обвиняем", коментира Бисеров и обясни, че Цветан Цветанов и Бойко Борисов трябва да си хвърлят имунитета.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай