Горанов: Съдебната реформа, човешкия ресурс и образованието са важни

Ако Христо Иванов се беше съсредоточил повече върху съдебната реформа, този проблем вече щеше да е решен, смята финансист №1

Горанов: Съдебната реформа, човешкия ресурс и образованието са важни | StandartNews.com

Финансовият министър в оставка Владислав Горанов очерта кои ще бъдат важните въпроси за решаване от следващия парламент. По думите му темата за магистралите вече не е толкова важна за хората, защото голяма част от пътищата вече са построени.

"Магистрали не останаха да се правят. Нормално е там, където има магистрали, на хората да не им е интересна тази тема", обоснова се Горанов. Все пак той посочи, че има и недовършени магистрали, имайки предвид АМ "Хемус".

Според него страната ни е изправена пред два големи въпроса, върху които трябва да се фокусират политиците в следващия парламент:

"Качеството на човешките ресурси? Качеството на живот на хората? Въпросите свързани с образованието. Това е стратегически най-важният проблем", заяви Горанов.

"Задължително реформи в правосъдието. Ако Христо Иванов си беше съсредоточил малко повече върху това, тази тема щеше да е малко повече завършена". 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай