ГЕРБ: Станишев лъже и манипулира

ГЕРБ: Станишев лъже и манипулира | StandartNews.com

София. ГЕРБ обяви, че прокуратурата се използва в предизборната кампания и обвини лидера на БСП Сергей Станишев, че „лъже" и „манипулира" доклада на прокуратурата. Партията разпространи специална декларация по скандала с незаконното подслушване в МВР, в която обяви, че категорично застава зад бившия вътрешен министър Цветан Цветанов.

Според доскорошната управляваща партия в представения доклад на прокурата ясно се вижда, че Цветанов не е разпореждал незаконни подслушвания. „Продължаваме да твърдим, че Станишев лъже, което е видно и от доклада на прокуратурата. Най-скандалното обаче е, че Станишев си позволява манипулативно да коментира и доклада", пишат от ГЕРБ и посочват, че двама от служителите на СДОТО са били назначени от министър Михаил Миков (БСП).

„Убедени сме, че българската прокуратура, както и всички български институции не бива да се използват за инструмент в предизборната кампания. За нас е недопустимо да се води предизборната надпревара с компромати, инспирирани скандали и агентурни методи", се казва в позицията.

ГЕРБ настоява за максимално разширяване на проверката и призовава главния прокурор Сотир Цацаров за „повече решимост", за да се разбере как са били използвани СРС-тата. Проверката трябвало да обхване всички предишни политически ръководства на МВР.

„Напомняме, че именно мнозинството на ГЕРБ създаде Подкомисията за контрол на СРС-тата в 41-то Народно събрание, която гарантира независим парламентарен контрол над СРС-тата. Припомняме, че преди това контрола над подслушванията се извършваше от Бюрото за контрол на СРС-та, което беше създадено от Тройната коалиция и членовете му бяха разпределени квотно по формулата 3:5:8", пише още в декларацията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай