09:45 ч.

14.11.17

2 мин.

0

7

0

ГЕРБ: Отговорност за приватизацията без разваляне на сделки

от редактор |

ГЕРБ: Отговорност за приватизацията без разваляне на сделки

Приватизационни сделки няма да бъдат разваляни, независимо, че ще започне разследването им със задна дата. Това обяви председателят на правната комисия в парламента Данаил Кирилов по БНТ. Така той обясни предлаганите от управляващите промени в Конституцията, с които ще се разреши ново разследване на стари сделки.


По думите му планираните поправки ще обхващат точно определен период на раздържавяване - от 1993 г. до края на 2017 г. По думите на Кирилов досега приватизацията не е разследвана ефективно, защото съдилищата умишлено са гледали да приключат колкото се може по-бързо делата си.


"Имало е сделки, които са били разследвани, имало е дори сделки, по които са били повдигнати обвинения от прокуратурата пред Наказателния съд и по тях е постановен окончателен акт на наказателния съд, за тези случаи не можем да върнем времето назад. На практика приватизацията приключи. Към момента са разпродадени абсолютно всички държавни и общински дружества и участия, които биха могли да бъдат приватизирани. Останали са двайсетина дружества, които са включени към забранителния списък на действащия сега приватизационен закон", обясни председателят на правната комисия в НС.


Кирилов отбеляза, че промени на приватизационния договор не се очаква да се случват.


"Одържавяване при установяване на нарушение на приватизационни сделки - това са две отделни групи от последици при анализа, прилагането и респективно санкционирането на незаконно поведение във връзка с приватизацията. Ние коментираме само наказателните последици в този закон, т.е. доказване на престъпление, установяване на виновните лица и наказване на престъпленията. Оттам нататък няма пряка и задължителна последица по отношение на самата приватизационна сделка. В случай, че престъпленията касае някой от съществените факти, свързани със сделката, би могло да се обсъжда, да се обмисля промяна на приватизационния договор, но това ще се случва рядко, според него, защото това са договори, които са произвели ефект, имуществото е радикално променено и би било много трудно да се защити по-сериозна теза по имуществените последици", обясни Данаил Кирилов.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 16:35 · 14.11.2017
това е като да си пребоядисаш яйцата,без да ги строшиш.
Потребител · 13:15 · 14.11.2017
А кога ще ебем Киро Гела?!
Потребител · 12:12 · 14.11.2017
Тролягитe пак многознаини4итe!!За вас никога няма задоволство!Виe стe като курви дeто трябва да ви хванат и да ви 6ибат до скъсванe на задницитe та бeлким си на4e6итe проста6китe прeтeнции!Ако ГЕРБ нe прави ни6то,Малeee кофти,?!Сeга когато по4ват да търсят смeтка,бла,бла,бла и бои по опорнитe то4ки!Тe затова булгаристан сe e прeвърнала в тeритория а нe в дърхава!Заради мрънка4итe,интригантитe,мурзилкитe и пeтоколонницитe!Вси4ки тeзи нагли,прости и по Баи Ганóвски продахни!!
Потребител · 12:11 · 14.11.2017
Пални помияри се оказват всички
Потребител · 11:09 · 14.11.2017
Вие върлите нео-либерални хиени ще търсите сметка за приватизацията.!!!Не знам дали има здравомислещ българин който да вярва на тази нагла лъжа и манипулация.
Потребител · 10:26 · 14.11.2017
A mutrite i sem im sa 28 godini s restr kasina hiteli fa s dalaveri toto loto reklami milionerite koi dchte proverjava zeli kolperazii kvartali. Imat fabreki olinesi majonesi je4upi koli sa po 500,000 eur i pove4e it jivkovite saplati li stansha milioneri i milisrderi
Потребител · 10:09 · 14.11.2017
с една дума - нищо неправене
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент