Димитров на детектор на лъжата заради липсваща бюлетина

Димитров на детектор на лъжата заради липсваща бюлетина  | StandartNews.com

София. „Аз съм готов да застана пред всяка медия с детектор на лъжата. Искам и председателя на секцията Пенка Кръстева също да застане и да каже имало ли е гласове за ВМРО и къде са те. Убеден съм, че става дума за нова практика за фалшифициране на изборите". Това заяви кандидатът за депутат от ВМРО Александър Димитров в предаването „Тази събота" по бТВ. Той алармира, че на 12 май е гласувал за себе си в 51-во училище в София, но там не е отчетен нито един глас за ВМРО.

„Пуснах писмо до президента, до министър-председателя, това бяха хората, които настояваха изборите да бъдат честни", каза Димитров. Той обясни, че се е информирал от журналист, че реалните бюлетини в конкретната секция са били 528. Сборът от гласовете, разпределени за партиите пък е 517. „Това означава, че 11 гласа не са отчетени. Настоявам, че 10 от тях са за ВМРО, а с още 1 е ощетена друга партия", допълни Димитров.

В ефира на бТВ активистът от ВМРО обвини председателката на комисията Пенка Кръстева, която според него е направила нарушението при преброяване на бюлетините в края на изборния ден. Той е категоричен, че унищожаването на действителни гласове е сериозно нарушение в деня на изборите. „Това явление е по-мръсно и по-опасно от купуването на гласове", смята Димитров.

Александър Димитров очаква съдът да отговори на жалбата му и да нареди отворяне на чувалите с бюлетините, както и тяхната обстойна проверка.

Както писахме по-рано, от Районната избирателна комисия отрекоха за спекулации с изборните резултати и обясниха, че най-вероятно става въпрос за грешка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай