Безследно изчезна бюлетината на кандидат-депутат

Безследно изчезна бюлетината на кандидат-депутат | StandartNews.com

София. Депутатът от ВМРО е установил, че бюлетината, която е пуснал в полза на партията на парламентарните избори в неделя е изчезнала, съобщи бТВ. След като са били обявени официалните резултати от изборните секции Димитров видял, че в неговата избирателна секция никой не е гласувал за ВМРО.

Димитров води една от листите на ВМРО и в изборния ден упражнил правото си на глас в столичното 51-во училище. Твърди, че пуснал бюлетина за себе си. Подкрепили го с вота си родителите и приятелите му и именно те сигнализирали, че гласовете им се стопили.

„С мен се свърза един от моите съседи, който каза „абе, Сашо, така и така, гласувахме за тебе, а защо има нула гласа в нашата секция". На мен не ми се вярваше. Изправи ми се косата. Влязох, проверих, разпечатах протокола , в който срещу името на ВМРО пише 0 гласа", обясни Димитров.

Депутатът е убеден, че техните бюлетини са част от схема за манипулация на изборите. „Дори и да приема, че приятелите ми са ме излъгали, че майка ми, баща ми и сестра ми не са гласували за мен, знам самият аз как съм гласувал. Също така смея да кажа, че бюлетината, която съм пуснал, е валидна. Защото аз самият обучавам секционни комисии", уточни кандидат-депутатът.

От Районната избирателна комисия отрекоха за машинации с изборните резултати и че в случая най-вероятно става дума за грешка. В същата секция са анулирани 12 бюлетини, защото било счетено, че са недействителни - имало скъсани, непопълнени или със задраскани няколко номера на партии. Казват, че е невъзможно да се докаже кой как е гласувал, защото в тъмната стаичка всеки е сам. Предполагат още, че Александър е пуснал една от недействителните бюлетини в секцията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай