Борисов към БСП: Външните граници на България да се затворят

Борисов към БСП: Външните граници на България да се затворят | StandartNews.com

Затваряне външните граници на ЕС, гарантиране на външните граници, изнесени центрове за сигурност извън ЕС, а за мигрантите в ЕС - центрове от закрит тип, докато свърши войната. Премиерът Бойко Борисов обясни на БСП каква ще е позицията на страната ни в неделя на извънредната работна среща в Брюксел, свикана от председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер по мигрантската тема. На нея са поканени представители от няколко държави от ЕС, сред които и България.

Втората крачка, след осигуряването на границите, според министър-председателя, трябва да бъде разделянето на мигрантите на две групи - икономически мигранти и бягащи от войната, за които Европа да се погрижи, докато конфликтите в техните държави приключат, след което да се върнат обратно по домовете си.

Ще настоявам за максимален толеранс и разум. Мисля в неделя да не подписваме нищо, да го кажа като позиция, съобщи за намеренията си Борисов на депутатите. И обеща другата седмица отново да информира парламента за резултатите от срещата в Брюксел.

Да не плашим населението по тази тема и в същото време да бъдем единни, призова премиерът политиците.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай