Борисов и Реформаторите си стиснаха ръцете

Борисов и Реформаторите си стиснаха ръцете | StandartNews.com

С премиера Бойко Борисов постигнахме съгласие за стабилно управление с общи приоритети. Това каза на брифинг в парламента съпредседателят ПГ на Реформатоския блок Радан Кънев след срещата си с премиера Бойко Борисов, предаде Агенция "Фокус".

"Постигнахме съгласие по 3 точки - първата е стабилно управление чрез общи парламентарни приоритети. На първо място това е гласуването на Конституцията, на атикорупционното законодателство и закона за съдебната власт, закона за предучилищното и училищното образование, промените в пенсионното и трудовото законодателство, както и закона за комисията за финансов надзор", заяви Кънев. Той посочи, че на второ място е стабилизацията и по-добрата организация на работата на парламентарното мнозинство. "Разговорите ще продължат с ПФ и АБВ за постигане на тези цели. На трето място са реформите и модернизацията на управлението да се случват без местните избори да пречат", каза още Радан Кънев.

Приемерът Бойко Борисов пък каза, че резултатите от местните избори ще покажат стабилността на коалицията. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов пред журналисти в парламента. „Пожелавам на парламента успешен политически сезон", каза той.

„Да направим така, че септември месец не само да е предизборен, но да бъде и работен", призова Борисов.

По думите му, местните избори са много важни и резултатите от тях ще бъдат тълкувани като „препотвърждаване на стабилността на правителството".

Обратното, малкия брой спечелени места от партиите в управляващата коалиция ще бъдат тълкувани като „лош сигнал за работата на правителството".

„Общият резултат трябва да бъде такъв, че да гарантира стабилност и че е безалтернативно това, което имаме като управление", уточни Борисов. Той призова за честна и почтена предизборна кампания.

Брифингът в парламента Борисов даде съвместно с лидера на ДСБ и Реформаторския блок Радан Кънев след техния кратък разговор. Предстои блиц контрол с въпроси от страна на депутатите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай