Борисов и Меркел разговаряха на 4 очи /ОБНОВЕНА/

Стискайте палци да уредим работници от вън, заяви премиерът от Брюксел

Борисов и Меркел разговаряха на 4 очи /ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

Премиерът Бойко Борисов се срещна с федералния канцлер на Германия Ангела Меркел в Брюксел.

"С федералния канцлер Ангела Меркел проведохме работна среща в Брюксел. Обсъдихме сигурността по граничните райони на България със страните извън ЕС, както и предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС", написа Борисов във Facebook.

"Гражданите на Балканите са европейски граждани и ние трябва да им дадем перспектива за по-добър живот. Експертизата на България в рамките на Берлинския процес е безспорна. От януари, поемайки председателството, целият процес по Западните Балкани ще се движи и от нас", каза Борисов след срещата.

"Казаха ми, че Източните Балкани – България, Румъния, Турция, сме много напред, затова ще продължаваме така", добави той.

Той разказа и за по-нататъшната си програма.

"Отиваме в Берлин на среща с инвеститори, ако не внесем работници от Молдова, Беларус, Украйна, Македония и Сърбия– не можем да се справим, обясни Борисов. - Притеснявам се от това, че безработицата в България вече падна до 6.8 – 6.9%. Всички браншови организации поставят един единствен въпрос за липсата на работна ръка в България."

Във връзка с предстоящата му среща с представители на Фондацията на семейните предприятия, в която акцент ще бъдат предимствата на България като инвестиционна дестинация, Борисов заяви: „Сега отиваме в Берлин на среща с инвеститори и ще поемем още днес за много хиляди работни места инвестиции. Ако не внесем работници от Молдова, Беларус, Украйна, Македония, Сърбия – не можем да се справим. Това са реалностите в България".

„Идете на морете и вижте как се справя туристическия бранш с липсата на готвачи, камериерки, рецепционисти и др.", коментира Бойко Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай