Бареков: Даваме 8о % от еврозаплатите си за България, ако ни изберат на евроизборите

Бареков: Даваме 8о % от еврозаплатите си за България, ако ни изберат на евроизборите | StandartNews.com

София. "Хората ми ще даряват почти изцяло еврозаплатите си за социалния бюджет на България, ако бъдат избрани на евроизборите". Това заяви в ефира на БНТ лидерът на "България без цензура" Николай Бареков.

"Нека тази европейска голяма държава да има общ социален фонд. Иначе какви граждани на Европа са хората от Видин, Харманли, Монтана, които живеят със 150 лева на месец", обясни Бареков и изтъкна, че може той да води ерволистата на "България без цензура" на изборите за Европейски парламент през май.

Лидерът на "България без цензура" коментира новото ръководството на ЦИК.

"Не е скандално, че партията ми посочи за евентуален еврокомисар г-н Калфин, защото той е добър професионалист", коментира Бареков. Той спомена и имената на Петър Стоянов, Елеонора Николова, Надежда Михайлова и Симеон Сакскобургготски.

Всички партии трябва да се съберат и да обсъдят какви са критериите за еврокомисар, за да не се стига до това, която стана с Румяна Желева, категоричен бе Бареков.

Проектът "Чисти ръце" ще бъде една перманентна проверка на собствеността на депутатите както финансова, така и на движима и недвижима, заяви лидерът на "България без цензура".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай