България- регионален хъб на технологиите

България- регионален хъб на технологиите | StandartNews.com

България да се превърне в регионален хъб на технологиите и предприемачеството. Това желание обедини еврокомисарят по бюджет и човешки ресурси Кристалина Георгиева, наши евродепутати, българи в Европейския парламент, представители на ИТ сектора, ученици, учители, млади и успешни българи. Идеята е на евродепутатът ни Ева Паунова, която за втора поредна година организира конференцията "Моята мечта за България". Нейн съюзник е инициативата "Заедно в час". Домакин и този път е сградата на Европейския парламент в Брюксел.

"Мечтата" този път е свързана с възможността страната ни някой ден да заеме мястото на дигитален лидер, а най-голямото оръжие за това да са уменията на българите, техният предприемачески дух и познанието им да използват иновациите. "Ако развием капацитета на нашите хора, ако изградим у тях правилните качества, те ще станат двигател за просперитета на страната ни. Тези хора ще задвижат иновациите и ще се възползват от неограничените възможности на дигиталните технологии и ИТ бизнеса", убедени са организаторите. Именно това е мотивът им да съберат мечтателите на едно място и да поговорят за сбъдването на желанията.

"Продължаваме да мечтаем за нашата страна - за България, в която всяка една идея може да намери реализация. А нашата мечта сега е да потърсим заедно пътищата, чрез които да превърнем страната ни в дигитален лидер", откри конференцията и самата Паунова. Преди това обаче в залата на ЕП зазвучаха думичките : "За моята слънчева България, за моя роден бащин край...", изпяти от децата от Европейското училище в Брюксел.

"На конференцията "Моята мечта за България" присъстват и евродепутатите Андрей Ковачев, Владимир Уручев, Светослав Малинов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай