Юлиян Найденов от ГЕРБ се срещна с директори на училища

 Юлиян Найденов от ГЕРБ се срещна с директори на училища | StandartNews.com

По покана на народния представител от ГЕРБ и председател на парламентарната Комисия по образование и наука Милена Дамянова бе организирана среща с директори на училища, детски градини и ясли от община Силистра. Тема на срещата беше ролята на общините за развитието на българската образователна система и новия закон, касаещ образованието на децата. Дамянова уточни, че ползите от законопроекта са много. Той ще гарантира по-добра грамотност на българските ученици и млади хора. България участва в международни изследвания по грамотност от 2000 г. насам.

"Крайно време бе да се предприемат конкретни стъпки и добрите практики да се превърнат в политики. Те именно са заложени в новото законодателство, в новия закон за предучилищното и училищното образование, който ще бъде обнародван до дни. Законът за първи път поставя изисквания за умения, които учениците да усвояват в училище", каза Дамянова. Участие в срещата взеха и кандидатите за общински съветници от ПП ГЕРБ д-р Мария Димитрова, Денка Михайлова, Калоян Нейков, Славянка Стоянова, Славянка Василева, Адриана Добрева и кандидатът за кмет на Община Силистра д-р Юлиян Найденов. От изключително значение за бъдещето на Силистра е общинската стратегия за развитие на образователната система, която ще гарантира по-добра среда за обучение.

„Когато започнах работата си като кмет на община Силистра, за мен и екипа, от особено значение бе да променим инфраструктурата. Училищните сгради са санирани по енергийна ефективност, котлите са ремонтирани, обновени са физкултурните салони и дворове. Заделили сме около 600 хиляди лева, за новия период, за ремонт на покривни конструкции на училища и детски заведения в по - малките населени места." сподели на срещата д-р Найденов.
Присъстващите на срещата отбелязаха, че в Силистра са реновирани много детски площадки, спортни съоръжения, като лекоатлетическата писта, покритият плувен басейн. На края на срещата всички присъстващи пожелаха успех на д-р Найденов и листата за общински съветници на ГЕРБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай