Старият бряст на Сливен влиза в парламента

Старият бряст на Сливен влиза в парламента | StandartNews.com

Сливен. Кампанията за подкрепа на Стария бряст като европейско дърво на годината стигна до парламента. "В петък Старият бряст ще бъде представен в народното събрание и ще потърсим подкрепа от нашите избраници от всички политически партии", обяви пред журналисти кметът на Сливен Кольо Милев. Веднага след това презентация ще има и в Министерство на образованието. И на двете места ще гостуват танцови състави от града под Сините камъни.

 

Очаква се през тази седмица известни сливенци да обявят публично своята подкрепа за кампанията по национални медии. "Целта ни е кампанията да стане наистина национална и да успеем в надпреварата с 9 други дървета от различни европейски страни", заяви кметът Кольо Милев.

 

От петък до края на месеца гласуването в интернет в подкрепа на Стария бряст продължава, но вече ще бъде на тъмно. Това означава, че няма да се вижда колко души са гласували за всяко от дърветата. В момента Старият бряст е лидер с над 48 000 вота. Около 10 000 по-малко има Крива круша от унгарския град Гьогьольо. Опасенията идват от Франция след като стана ясно, че през последната седмица Закърнелият дъб от Бегард ще получи национална реклама в медиите. "Ако 60-милионна Франция удари рамо, ще ни вземат първото място в последния момент, затова трябва да бъдем максимално мобилизирани", категорични са от община Сливен.

 

В момента всеки ден различни училища правят свои събирания точно в 12 часа на Стария бряст в центъра на Сливен. Кампанията включва раздаване на листовки, флаери и концерти до края на месеца, когато приключва гласуването.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай