09:38 ч.

20.02.12

1 мин.

4321

1

0

Санирането спасява от глоба за остъклен балкон

от Стандарт Нюз |

Санирането спасява от глоба за остъклен балкон
Снимка: Емона Цончева

София. Няма да се плащат глоби за незаконно остъклените балкони, ако собствениците им се включат в програмата за топлоизолация на сградите с европари, обяви пред БНТ арх. Влади Калинов, шеф на "Контрол по строителството" в София.

"Искаме да помогнем на хората да санират панелните си жилища. Остъклените балкони ще бъдат включени като част от топлоизолацията. По същия начин ще се въведе ред и в поставените на произволни места климатици, които в много случаи крият опасност за преминаващите граждани", обясни Калинов.

Регистърът на незаконните гаражи пък ще бъде готов до май. На 3 февруари изтече срокът, в който собствениците на клетки трябваше да ги регистрират пред общинските администрации. На всяка от тях бе поставено съобщение, с което собственикът се приканва да ги декларира в общината с документ за собственост и договор за ползване на земята. Гаражите, за които не са подадени документи, ще се смятат за незаконни и ще падат първи. За останалите ще се търсят варианти да бъдат узаконени - може да бъдат преместени например, обясни Калинов. Друг вариант е собствениците им да плащат тротоарно право, за да продължат да държат в тях автомобилите си. Таксата ще зависи от района, в който е гаражът, като най-ниската е 19,20 лв. на кв.м, а най-високата - 27 лв. на кв.м на месец.

Опасни елементи по фасадите в столицата има на около 350 сгради, уточни Калинов. Най-много подобни обекти има в район "Възраждане", каза още той.Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

urania3 · 15:26 · 20.02.2012
Това си е жив рекет. Човек си е изолирал с остъкление балкона, платил е луди пари за да му е топло и тихо.Не еотнел площ, направил го е естетично и удобно. Сега -плащай отново, ако не искаш да те глобим - или глоба ще платиш, или саниране ще платиш! Интересно ако си среден апартамент и нямаш никакви външни стени за саниране, а доброволно си си изолирал терасата - единствена външна страна, на която има само големи прозорци и нищо повече???? Какво да й санираш на тази страна - рамките на прозорците ли?!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент