Разкриват допълнителни центрове за регистрация на бежанците

Разкриват допълнителни центрове за регистрация на бежанците | StandartNews.com

Вътрешният министър Румяна Бъчварова обясни в ефира на бТВ, че "основният поток на нелегалното преминаване на имигранти е през зелена граница с Турция."

"Следим много внимателно на границата с Македония, Сърбия и Гърция. В Гърция са най-големите преминаващи маси. Всеки ден има между 1000 и 3000 души, които пристигат. Техният маршрут в момента не минава през България, но нищо не изключва тази възможност", заяви Бъчварова.

"Вчера взехме решение да разкрием допълнителни центрове за регистрация на бежанците. Нашето задължение в тази ситуация е да регистрираме всички, които преминават българската граница", министърът успокои, че предварително се взимат мерки.

"Всички свързани със случая със 71 мъртви мигранти са задържани. Имаме информация за тях и активно участваме в процеса на разкриване на групата и на изясняване на обстоятелствата. Нямам повод да кажа, че има някакъв проблем. Това е международно престъпление. Тази група е действала на територията на Австрия и Унгария, което е много показателно за начина, по който организираната престъпност се включва в тези процеси и търси тези възможности, които и позволяват най-бързо и най-много пари да спечели от тези дейности. Става въпрос за интернационална форма на престъпност", коментира Бъчварова и добави, че при толкова глобално явление се включва основната част от престъпния контингент в България, защото той дава възможност за натрупване на бързи печалби.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай