Пребиха бременна жена и съпруга й заради "Обичам те" на чужд език

Пребиха бременна жена и съпруга й заради "Обичам те" на чужд език | StandartNews.com

София. В центъра на столицата бременна българка и съпругът й, мароканец по произход, бяха нападнати и пребити с метален бокс буквално на метри от полицейска кола до Народната библиотека, предаде Нова ТВ.

"Повод" за нападението става, че мъжът бил чут от нетолерантно настроени към чужденци младежи да казва "Обичам те" на жена си на чужд език, на английски. В този момент и двамата са нападнати от групичката.

Бременната Яна и половинката й Хишам живеят в Мароко, но искат третото им детенце да бъде родено тук. Бременността на жената е трудна, а в сутринта в събота получава и контракции. Следва преглед в ИСУЛ, а за връщане решават да се поразходят до метрото.

"Той се обръща да ме прегърне и ми казва: „Обичам те!" В този момент няколко господа казаха: „Какъв си ти, бе, ще ми говориш на английски. Първият път го цапардоса силно, след което аз видях мъжа си на земята. Започнах да му помагам", разказва потресена Яна.

Нападателите не са пожалили и нея - ударили я с бокс в корема, съответно и бебето. „Шокиран съм. Не мога да разбера защо тези хора ми причиниха това. Имаше страшно много млади хора, абсолютно никой не помогна", разказва и Хишам. 

Случката се е разиграла посред бял ден в самия център на столицата в район с камери, но никой не се е притекъл на помощ, дори близката полицейска патрулка. Съветът на властите към двойката е да подадат жалба.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай