Пострадалата в асансьора убиец остава в кома

Пострадалата в асансьора убиец остава в кома | StandartNews.com

София. Жената, която вчера пострада с асансьора убиец в столицата, остава в кома. Все още има опасност за живота й, каза директорът на Окръжна болница д-р Димитър Димитров пред ТВ7. Тя уточни, че най-рано след три дни ще стане ясно дали нейното състояние се подобрява. За момента то е стабилизирано и й предстоят още операции, обясни медикът.

Димитров съобщи, че вчера 41-годишната Мария Ваклинова е претърпяла тежка коремна операция на три органа. Предстоят операции на гръбначния стълб и крака.

Пострадалата се поддържа в медикаментозна кома заради тежката операция и отока в мозъка, допълни д-р Димитров и добави, че нощта е минала добре.

Междувременно стана ясно, че последният ремонт на асансьора, не е извършен от "Витоша лифт", която поддържа съоръжението, а от друга фирма, с която етажната собственост е подписала договор, стана ясно от сутрешния блок на телевизията.

Казаха ми, че се казва "Софлифт", но не съм сигурен, обясни управителят на "Витоша лифт" Янко Костов пред ТВ 7. Той уточни, че техник на неговата фирма е бил на регулярна проверка в блока миналата седмица. Управителят бе категоричен, че тогава не е имало проблеми със съоръжението.

Няма грешка в нашата работа, обясни Костов.

В България има повече от 80 000 асансьора, които са напълно амортизирани и опасни за здравето и живота на хората. Това става ясно от декларация на Българска асансьорна асоциация и Сдружението на производителите и вносителите на асансьори в България (СПВАБ).

„Те са опасни, защото не отговарят на цял списък европейски изисквания за безопасност. Огромната част от тези 80 000 асансьори са на повече от 40-50, дори на 80 години, всичките не са поддържани съгласно изискванията на производителите, и не им е извършен нито веднъж капитален ремонт", обясняват членовете на двете браншови сдружения.

Стандарт Нюз припомня, че при инцидента с асансьора вчера почина 46-годишна жена.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай