Пострадалата от асансьора убиец се събуди

Пострадалата от асансьора убиец се събуди | StandartNews.com

41-годишната Мария Ваклинова, която пострада тежко при пропадането на асансьор в София преди няколко дни, вече е в съзнание. Днес лекарите от окръжната болница "Света Анна" в София са направили 2 операции - на гръбначния стълб и на единия крак.

"Жената е добре, в ранен следоперативен период. Адекватна е и ориентирана - за себе си, за време и място", хвърли още светлина върху състоянието й директорът на болницата д-р Николай Добрев. Той обаче не се ангажира с дългосрочни прогнози за здравословното й състояние. Оттук нататък предстои столичанката да премине острия следоперативен период.

"След това можем да правим по-дългосрочни прогнози и начин на поведение", обясни д-р Добрев.

Ваклинова бе тежко ранена, а 46-годишната Цветелина Радулчева загина, след като асансьор пропадна в 12-етажна сграда в столицата на 19 август.

Да се създаде регистър за асансьорите, в който ще се отбелязват всички ремонти по тях, пък ще е една от поправките в нормативните изисквания. За това се разбраха в петък вицепремиерът по икономическите въпроси и министър по регионалното развитие Екатерина Захариева и председателят на Държавната агенция за метрология и технически надзор Стефан Цанков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай