Полковник стана лекар на годината

Полковник стана лекар на годината  | StandartNews.com

София. Полк. доц. Крум Кацаров стана лекар на годината. Той беше избран от Българския лекарски съюз на 25-ия рожден ден на съсловната организация. В момента доц. Кацаров е началник на Клиниката по гастроентерология във ВМА, която е сред най-добрите в страната. През миналата година той беше шеф и на цялата болница. Доц. Кацаров е сред основните помощници на екипа по чернодробни трансплантации във ВМА.

Сред другите номинирани медици за лекар на годината бяха проф. Росен Дребов - началник на клиниката по детска хирургия, и д-р Атанас Кацаров - началник на клиниката по детска травматология в "Пирогов".

Отличие на 25-ата годишнина на съсловната организация получиха и още медици. За принос в развитието на психиатрията беше наградена проф. Вихра Миланова, д-р Добромир Сотиров грабна отличие за чернодробната хирургия, мениджър на годината стана д-р Тота Венкова, шеф на МБАЛ Габрово. Доц. Андрей Андреев беше награден за принос в офталмологията, а проф. Нина Гочева и доц. Божидар Финков - в кардиологията. На празника си лекарският съюз даде старт и на благотворителна кампания за Фонда за лечение на деца.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай