10:41 ч.

03.07.15

2 мин.

1411

4

0

Полиция и протестиращи обградиха общината в Гърмен

от Владимир Симеонов | редактирана в 12:26 на 03.07.15 |

Полиция и протестиращи обградиха общината в Гърмен

Бързите и ранобудни действия на полицията осигури спокойна работа на общинска администрация в Гърмен в петък. Предната вечер по време на мирния митинг срещу ромските набези и беззаконието в държавата протестиращи се заканиха, че ще блокират входа на кметството и няма да позволят на чиновниците да стигнат до работните си места. „Затова над 20 полицаи направиха кордон пред сградата много преди 08,00 часа сутринта. Въобще не бе направен опит да се атакува общината, а хората само се разходиха по пешеходната пътека", споделиха служители на община Гърмен.


Протестиращите получиха дебела папка с информация по деветте точки, по които поискаха отговор преди време. „Дадохме им всички данни, които има в общината. За част от информацията обаче писахме писма до съответните държавни институции, тъй като ние не разполагаме с нея", заяви кметът на общината Минка Капитанова.


Българите, които се вдигнаха на протест на 23 май, искат да научат всичко за процедурите по строителството в ромския квартал „Кремиковци" , за търговете, за цените на земята, за адресните регистрации, за нелегално пребиваващите в махалата. „Предстои да се запознаем със съдържанието на папката. Няма напрежение в Гърмен в момента. И ние се чудим защо се изсипаха толкова полицаи тази сутрин", уточни Иван Кременлиев, един от водачите на протеста. Държавата е силна само в наказателните мерки, но когато трябва да поеме социален, здравен или образователен ангажимент към ромския етнос, тя се оказва безсилна, смята той. Кременлиев увери, че никой не провокира и закача ромите, които свободно идват до Бюрото по труда и до общината по работа. Протестиращите не искат саморазправа с тях, а само спазването на законите. „Нека не ги настройват срещу нас. Никой няма да ги бие и убива. Те трябва да реагират срещу държава и община, а не срещу нас. Просто е дошъл моментът да се спази законът. Да се сетят ромите, че някои дълги години са ги лъгали и да им потърсят сметка", допълни Иван Кременлиев.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 20:01 · 03.07.2015
да настояваме циганите да се настънят в баровски квартали и вили
Потребител · 17:43 · 03.07.2015
Три пъти са обирали къщата на сeло. вeчe няма какво да откраднат и спряха да разбиват портата. В трамвая 5 пъти малки джeбчиики са ми крадили портмонeто от чантата и от джоба. В обувeн мазагин мeрих обувки и точно рeших да платя, и сe оказа чe в навалицата циганката ми взeла паритe от джоба. Докога!? Нe мога да ги глeдам тeзи мръсни и прeстъпни изчадия!
Потребител · 16:28 · 03.07.2015
Мангала от нищо друго не се бои освен от здрав бой по тъпата кратуна.Подадеш ли му пръст ще ти отхапе цялата ръка до рамото.Или ще живеят по правилата и законите на тази държава или да заминават на майната си и те и гадните им копелета дето само знаят да крадат и тормозят мирното население
Потребител · 16:06 · 03.07.2015
Как e написано само! С гордост, чe eто на и този път българитe бяха изтласкани и обeзвдeрeни, за да нe могат да напакостят нито на общинскитe патки, нито на мангалскитe изроди. Да сe вдигнeм в цяла България на протeст! Да видим тогава кои щe ни спрe? То бива протаканe и лицeмeрничeнe, но стига! Търпeниeто сe изчeрпа! Тe така могат да си ги увъртат нeщата до Нова Година, а и до слeдващата. Само бои по циганскитe кратуни, братя и сeстри! Само това щe ни спаси! Аз нe вярвам, чe общона и държава щe направят нeщо в наша полза!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент