Петима души са задържани за нападение над репортери в Самоков

Петима души са задържани за нападение над репортери в Самоков | StandartNews.com

Петима души са задържани за нападение над телевизионен екип в Самоков, съобщиха от пресцентъра на МВР. На трима от извършителите са повдигнати обвинения и наложени 72-часови мерки за неотклонение. Вчера, около 12.15 часа, в Районно управление „Полиция"-Самоков е подаден сигнал, че репортер, оператор и шофьор на национална медия са били нападнати при заснемане на репортаж в махала в града. Нанесени са и материални щети по служебния им автомобил и телевизионната камера.

По случая веднага е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 325, ал. 2 от Наказателния кодекс. В резултат на предприетите от служители на ОД на МВР-София и РУ-Самоков незабавни издирвателни и процесуално-следствени действия са установени извършителите на деянието. За срок до 24 часа са задържани петима души – криминално проявените и осъждани А.А. на 48 години и И.В. на 23 години, 24-годишният В.А., 62-годишната В.Х. и 48-годишната И.Х.

След доклад на събраните материали по случая в Районна прокуратура-Самоков на тримата мъже е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 325, ал. 2 от НК и им е взета мярка за неотклонение „задържане под стража" за срок до 72 часа. На И.Х. е наложена мярка за неотклонение „подписка". Действията по разследването продължават.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай