Осмокласник издъхна в час по физическо (ОБЗОР)

Осмокласник издъхна в час по физическо (ОБЗОР) | StandartNews.com

Медицинският му картон е чист, нямал болно сърце и пневмония

Шок в Американския колеж - осмокласник издъхна в час по физическо в понеделник следобед. Ученици и преподаватели не са на себе си, защото нищо не предсказвало трагичната кончина на 14-годишния Денислав Тодоров. Тийнейджърът, който е "заек" в Американския колеж, направил няколко набирания на висилка пред погледа на преподавателката си по спорт Веселина Тепешанова. Споделил, че му е малко лошо, а учителката го накарала да си почине, докато се почувства по-добре. Дени обаче настоял да си довърши серията и направил още 8 набирания, разказва един от приятелите му пред "Блиц". След като слязъл от висилката, направил няколко крачки и се строполил. Тепешанова реагирала светкавично - извадила езика на Дани и започнала да му прави сърдечен масаж, пише още "Блиц". "Ученикът е колабирал, след това веднага са звъннали на родителите му, а в същото време шофьор от колежа го е закарал с автомобил до близката болница", заяви вчера за "Стандарт" Наталия Манолова от Американския колеж.

По пътя към болницата "Грийнберг" обаче Дени е починал. Когато стигнали, лекарите само установили смъртта му.

"Засега още няма никакви подозрения каква би могла да бъде причината за трагичния инцидент. В медицинския картон на ученика няма никакви записи за предишни заболявания - особено пък сърдечни", твърди Манолова. В същото време пред "Блиц" негов приятел разказва, че Дени имал сърдечни проблеми и припадал в 4-ти клас. Тиражираха се и информации, че неглижирана пневмония е погубила осмокласника. От училището отрекоха и двете версии. Според администрацията на колежа, спекулациите за пневмония не отговарят на истината.
Издъхналият Денислав е бил от новоприетите 186 деца в 9-те паралелки на подготвителния 8-ми клас в престижното школо. Той е бил в училището вече 2 седмици. Понеже е от София, не спял в общежитието към колежа. Според профила му във Фейсбук, Денислав бил китарист, страстен фен на хеви-метъл бандата Slipknot и на футболния отбор на Барселона. Дори след влизането си в колежа, той отишъл в Испания и гледал няколко мача на любимия си тим на "Ноу Камп".

До понеделник вечер всички учители са били уведомени за трагичния инцидент. В 7,45 ч вчера към преподавателите се е обърнал и президентът на Американския колеж Пол Джонсън. Били уведомени и училищните психологически съвети. По-късно са информирани и учениците - по време на първия им час. Педагогическите съветници, заедно с психолога на училището Андрей Коцев, ще окажат помощ на всяко дете, разстроено от смъртта на Денислав. "Изпратени са писма, подписани от президента на колежа по електронната поща до всички родители на учениците в колежа", заяви пред "Стандарт" Манолова. Заради смъртта на Денислав Тодоров елитното училище отмени Деня на отворени врати за настоящи ученици и техните родители.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай