Непълнолетните родители на бебето от контейнера си го искали

Непълнолетните родители на бебето от контейнера си го искали | StandartNews.com

„Наше дете е, ще го подкрепим, ако ДНК-тестът покаже, че бебето е негово, дзасетга той много иска да си го вземе", казва бабата

Стара Загора. „На никого не го пожелавам, те все пак са деца... Ако ДНК-теста докаже, че бебето, намерено в контейнера, е на сина ми ще си го вземем". Това заяви след дълго и гузно мълчание майката на малолетния баща Христо - Даниела Календжиева, пред казаналъшката Пресс ТВ в първото си интервю за медиите в петък вечер.

Тя разговоряла и с родителите на майката на бебето – Антония, които също били в шок от случилото се. Според Даниела децата им, които очевидно дълго са си играли на възрастни пред очите им, се страхували как ще реагират и затова захвърлили бебето. Според версията на казанлъшките новинари, която не бе опровергана от Даниела, нежеланото бебе е било родено в дома на майката Тони.

Акуширал гордят баща Христо, а в същото време майката на родилката била в съседната стая. След това бебето било увито в пуловер от бащата и оставено в раница във входа на жилищен блок, който се отоплявал. Съсед се уплашил да не би да това де е бомба в раницата и я хвърлил в коша за боклук, където бебето е намерено от клошар. Такава е версията на майката на Христо.

„Ние с баща му твърдо сме решили да го подкрепим, наше дете е. Той много иска да си вземе сина", казва Даниела. Но мнозина казанлъчани определят тази изповед като след дъжд качулка.

Както е известно, бебето, което бе настанено в родилното отделение на казанлъшката болница, бе кръстено от социалните работниици и месицинския екип и вече се отглежда в приемно семейство. Според закона след 6 месеца малкият Митко ще бъде поставен в листата за осиновяване. Според юристи дотогава малолетните му родители и техните късно осъзнали се настойници нямат никакви права

Според последната информация, контейнерът за смет, в които е бил намерен щастливо оцелелият Митко, е бил на ул. „Кадемлия". Дано късметът е с него и в бъдеще, молят се за него казанлъчани. Все още гневни и на станалите без време родители. И не техните не по-малко виновни родители.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай