Московски: Ще има друго меню, но не с пръжки, туршия и домашна ракия

Московски: Ще има друго меню, но не с пръжки, туршия и домашна ракия  | StandartNews.com

Транспортният министър Ивайло Московски заяви, че ще нареди да се направи едно нормално меню за кетъринга на "Авиоотряд 28", за да не се дразнят хората.

"Не се занимавам аз с кетъринга на "Авиоотриад 28", каза Московски пред журналисти в Министерски съвет.

"Аз никога не съм ял такива неща, като съм се возил в правителствения самолет. Не е съгласувано с мен, за пръв път научавам, че има такива храни в Авиоотряда. Спряхме поръчката, ще поръчаме някакви нормални неща там. Такъв кетъринг си е вървял сигурно десетки години, но са го писали примерно морски дарове - не е било разбито, и сега като е разбито се вижда, че има някакви неща, които дразнят хората. Нали не вярвате, че аз се занимавам с кетъринга на Авиоотряда, нямам представа", коментира по-рано през деня Московски.

"Точно заради предния ни мандат, понеже писахте глупости, че Борисов ял по два килограма фъстъци, като летял с Авиоотряда, премиерът още от началото на мандата каза, че не желае абсолютно никакъв кетъринг да ползва и не е ползвал. Дето се вика по една-две ябълки е ял, докато е летял", добави транспортният министър.

"Няма и да е другата крайност - пръжки, сланина, домашна ракия или туршия", добави Московски и уточни, че контролира други неща – законодателството в сектора, наредбите, а не менюто в самолета.

"За първи път научавам, че има такова меню, никога през живота си не съм виждал такива ястия, когато аз съм ползвал и съм летял, нормално се ядат някакви ядки и се пият някакви сокове или кола. Ако ми го вмените, ще се занимавам с менюто", каза още Ивайло Московски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай