И музей ревна срещу д-р Стоичков

И музей ревна срещу д-р Стоичков | StandartNews.com

Пловдив. Скандалът с "доктората" на Христо Стоичков набира скорост. След като социологът от Пловдивския университет Цветозар Томов публично възрази срещу званието, работещите в Историческия музей в Пловдив също се обявиха против.

В писмо до медиите те обявяват, че присъждането на званието "доктор хонорис кауза" унижава Пловдив, който претендира да е културната столица на Европа, предаде бТВ.

Според работещите в Историческия музей Стоичков има заслуги за популяризиране на българския спорт по света, но не и за развитието на българското образование и наука.

От понеделник Цветозар Томов вече не е щатен преподавател в учебното заведение. Той лично написа оставката си и я връчи на ректора на Пловдивския университет. След среща на четири очи, продължила повече от час, оставката на Томов е била подписана.
Ректорът се е опитал да убеди Томов да не се оттегля, но решението му е било категорично.

„На противоположни позиции сме по този казус и това не може да се промени, аз се опитах да го уверя, че позицията ми не е свързана  с това, че искам да атакувам Пловдивския университет и него лично, просто не приемам такъв тип академични признания, каза доц.Томов.

"Това решение е взето много по-рано, това е формалният повод, защото наистина има много ангажименти човекът”, коментира доц. д-р Запрян Козлуджов, ректор на Пловдивския университет.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай