Човек плува вързан с чувал за Гинес - Общество - Стандарт Нюз


19:20 ч.

05.09.16

2 мин.

0

3

0

Човек плува вързан с чувал за Гинес

от Владимир Симеонов |

Човек плува вързан с чувал за Гинес
Снимка: struma.com

Човекът-амфибия Яне Петков иска да докаже за пореден път необятността на човешките способности. 62-годишният мъж прави усилена подготовка за рекорд на Гинес в дисциплините най-дълго плуване в чувал и най-дълго плуване под вода със завързани ръце и крака.


Плувецът от Сандански избра Деня на Съединението за поставяне на рекорда, който ще посвети на съседната община Петрич. Подготвя се в басейна в петричкото село Чучулигово. Местната власт му помага за подготовката. "Дори предложиха да осигурят и представител на централата на Гинес, но от Лондон поискаха 7000 паунда. Решихме, че не бива да харчим толкова много пари. Ще се заснеме рекордът с видеокамера, ще има не само запис, но и протокол от опита. Рекордът ще посветя на община Петрич и на България", разказа Човекът-амфибия. Той за първи път ще плува в басейн вързан в чувал. Първият си опит направи през 2011 г. в язовир "Кърджали", а две години по-късно - в Охридското езеро.


Яне Петков е вегетарианец, последовател на Петър Дънов, бивш състезател по плуване и водно спасяване. Желанието му е да обори медицината и да докаже, че макар с тяло, вързано в чувал и привидно изтощено, без възможност въздухът да се задържи в белите дробове, човек е способен да оцелее няколко минути под водата. "Така ще докажа, че няма таван на човешките възможности", каза той. Петков провежда подготовката си с помощта на екип, който винаги е на негово разположение. Не само плува, но и катери по няколко часа на ден баирите, защото така прави тренировки за контролиране на дишането си. "Това ще ми помогне за поставянето на рекорда на Гинес", допълни той.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 14:26 · 06.09.2016
Неограничените възможности ала-бала дрънканици на изперкал сектант дъновист
Потребител · 04:40 · 06.09.2016
прости нeобразовани рeдактори
любо · 04:08 · 06.09.2016
За коя част на тялото на Гинес е вързан чувалът, не разбрах?!
Учете български език, ще ви трябва!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент