Чочо замислял филм за алпинизма

Чочо замислял филм за алпинизма  | StandartNews.com

Беше див като дете, често приключваше в "Пирогов", казва баща му Иван Попйорданов

Малко преди да си отиде нелепо от този свят преди две години, Чочо Попйорданов и баща му Иван имали намерение да осъществят проект, посветен на планината и алпинизма. "Това беше последното, което си говорихме с него. Моя стара страст е. Той също имаше особено отношение към планината", разказа Попйорданов-старши пред bTV. Той сподели още, че като дете Чочо е бил доста див и преди казармата често са посещавали травматологията на "Пирогов". "Буйните им игри денем вечер се пренасяха във военния музей и играеха по танковете. Веднъж падна от един танк, когато пазачът го подгонил, и си счупи ръка. Голяма тайфа бяха", спомня си още дългогодишният шеф на Киноцентър "Бояна".

Сега малката Катя осмисля живота на дядо си. "Тя има нещо от неговия темперамент, щура е. Детето дойде месец, след като загубихме Чочо. Той си отиде на Великден. Този ден вече не може да бъде весел за мен. Все пак в името на малката ще го отпразнуваме. Ще боядисаме яйца", каза дядото на Катя.

Попйорданов не желае да говори за проблемите на сина си с алкохола. Но признава, че приятелката на Чочо Даниела е била ангелът спасител за талантливия актьор, защото го е извела от тежките му състояния и депресии. "Когато човек има опора в друг човек, може да постигне много неща", каза още бащата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай