4-те вида Георги

4-те вида Георги | StandartNews.com

Ние твърдим следното: че може да разберем много за един Георги по бърз и лесен начин - като разберем как му викат приятелите. По последни проучвания близо 180 000 мъже у нас носят името Георги; това, което статистиката обаче няма да каже, е че има фундаментални различия между Жоро и Гошо, Геша и Джордж. Всеки от тях е напълно различна персона. А околните, когато избират как да го нарекат, подсъзнателно се влияят от характера на самия Георги и спрямо него решават как да му викат. Напълно сигурно е, че например Жоро е по-добър от Гошо, или най-малкото: по-интелигентен. Ето как изглежда анализът на спектъра от имена, които отговарят на едно от най-популярните съществителни собствени у нас - няма как да не сте забелязвали поне малко от долуизложените различия.

Жоро

Жоро, Жорката, Жорето, Жорж. Този, твърдим ние, е най-готиният Георги. Щом му казваш Жоро, значи ти е близък приятел, добър човек, симпатяга с чувство за хумор и всеки би искал да го привлече в неговата компания. Жорето е приятел до гроб, веселяк човек, готов е винаги да ти помогне и не иска нищо в замяна. На лицето му вечно грее усмивка, а оптимизмът е второто му име. Жоро е уравновесен човек и мрази всичко да става на всяка цена. По странен начин хем не е амбициозен, хем всичко му се получава! Когато е наблизо, се чувстваш спокоен и радостен - и ако примерно нещо не ти е добре, веднага звъниш на Жоро да му разкажеш. Той сам не знае как го прави, но действа благотворно върху всички и сам произвежда позитивни енергии. Ти затова му казваш Жоро - понеже добре усещаш изброените неща и едно сухо произнесено "Георги" би било твърде малко за него. Ще има моменти в живота ти, в които ще зависиш от Жоро и той ще те спаси. Всеки човек, който има по един Жоро наоколо, е щастливец и цени приятеля си завинаги.

Гошо

Това е най-простият Георги. Казват ли ти така, работата не е добре. Нека бъде ясно: Гошо е провалът на Георги! Някъде в началото на житейския си път е имало момент, в който е можело да се превърне в Жоро, но той го е изтървал и е взел грешен завой. Гошо има банална физиономия, куп клишета в главата, лош живот и посредствено мислене. Той е предвидим и е толкова зле скалъпен, че от него не може да стане нито успешен, нито неуспешен човек. Застинал е в междината на човешките възможности и както навремето е имал 4,50 в училище, така и като възрастен не е успял да се отличи с каквото и да било. Гошо дори не може да се пропие и да похарчи живота си за глупости - затова се иска талант и смелост, каквито Гошо също няма. Не е случайно, че прасето на село се кръщава Гошо - че да не ти е жал после, като го колиш. Не е и за пренебрегване, че НЛО навремето пееха за "Гошо, някаква мастия". Такъв си е! Ако Гошо е част от компанията, той винаги е безличен член, който е там само за масовката. Ако ти направи добро е без да иска, ако ти направи зло - по същата причина. Той се ражда, живее и умира неориентиран в живота и невъзприемчив към всичко около него. Ако играеш белот с Жоро в отбор - печелиш. А с тъпия Гошо не можеш да хванеш ръка. Няма оправия с тоя човек, няма и да има.

Геша

Геша е особен тип. Малко е коварен, мозъкът му сече бързо, от малък върти далавери в махалата. От него става чудесен бизнесмен и предприемач. Държи на мъжките отношения и доверието. Леко е егоцентрик и има ненарушимо пространство, в което не може да навлезеш. Добре е да имаш един Геш в живота, понеже ще дойде момент, който няма да ти достигат пари за нова кола, а той ще ти даде. После, ако не му ги върнеш, ще ти прати разбира се биячи. Геша обикновено жъне успехи сред жените, но от него трудно става женкар - той обича чувството за мярка и не прекалява с нищо. Абсолютен индивидуалист е и по гръб не пада, а ако му се случи - никой не вижда и не разбира. Има и моменти, в които Геша за кратко може да покаже лицата на Жоро и Гошо. Тоест, да бъде забавен веселяк и само минути по-късно изумително тъпото копеле. Това е така, понеже Геша е опасен хибрид. Той умее да се прави на Гошо или Жоро, но ако дръпнеш маската ще видиш, че в лицето ти се хили самия той - хитрият Геш. Внимавай с него! Геша няма да се даде без бой и е взел решение преди да си разбрал, че има проблем за решаване. Изключително пробивна натура!

Джордж

Като казваме Джордж, ние добре разбираме, че това е един Георги, който е извършил метросексуални процедури по тялото си. Джордж изобщо е човек, развълнуван от моди, новости, вещи. Той е консуматор и е много спретнат човек. Обикновено кара хубава кола, в къщата му винаги е чисто и дали защото от малък е свикнал да му викат по западному, но наистина не прилича на българин, а на човек от друга държава. Но нека кажем и друго: сполетяват го инфантилни страсти. Колекционира разни неща и може да ти говори с часове за последни марки телефони и точните различия между тях. По принцип, всяка жена си мечтае, въпреки много си увлечения, накрая все пак да се омъжи за един Джордж, понеже този човек е най-добрата партия за съпруг от останалите. Грижовен и мил, той наистина няма онова чувство за хумор, което повечето жени казват, че ценят, но пък това е само бонус - може да го въртиш на малкия си пръст. Кажете например на жената на Гошо, че нейна приятелка се е омъжила за Джордж: първата ще изпадне в дива ярост, понеже и тя иска да бъде гледана като цвете, но нейният Гошо си е пуснал телевизора и пак гледа българското първенство по футбол. Лошо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай