17:48 ч.

19.11.11

1 мин.

2081

0

0

26 жени обезобразени с киселина за година

от Стандарт Нюз |

26 жени обезобразени с киселина за година
Снимка: Интернет

София. Близо 27 000 български жени са били жертва на насилие миналата година. Данните бяха оповестени в Пловдив на дисуксия за борба с насилието над деца и жени. България е лидер в печалната класация на обезобразени чрез заливане с киселина жени. Жертвите на това престъпление са 26, а до момента има само една осъдителна присъда, обяви Виолета Саничич, говорител на информационното бюро на Европейския парламент в България.

В рамките на ЕС 45% от жените са станали жертва на някакъв вид насилие. И в този контекст статистиките на България не са чак толкова зловещи, но някои от особеностите на насилието срещу български жени, както например нападението с киселина наистина са потресаващи, предаде БНР.

За първите 9 месеца на тази година в Бюрото за социални услуги към фондация "Български център за дженър изследвания" в Пловдив помощ са потърсили 80 жени, заяви Рада Еленкова от неправителствената организация. Министерството на правосъдието заедно и неправителствените организации изработват национален механизъм за превенция на домашното насилие. Той ще включва комплексни мерки за решаване на проблемите, оповести заместник-министърът на правосъдието Даниела Машева.Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент