Зет на полицейски шеф в ареста за 102 кг амфетамини

Зет на полицейски шеф в ареста за 102 кг амфетамини | StandartNews.com

Олег Попов криел марихуана в стаята на болното си дете

Зет на първата полицейска началничка на РПУ в България Наташа Николова се оказа един от двамата задържани с куфари, пълни с дрога.

Те бяха спипани със 102 килограма амфетамини и две кила марихуана на 28 май в столичния жк "Младост". Това стана ясно по време на мярката за неотклонение на Олег Попов и Пепа Йорданова в Софийски градски съд. Двамата останаха зад решетките, макар да не стана ясно какво са искали да правят с откритите у тях синтетични наркотици.

"Целта е ясна от намереното количество", заяви съдийката по делото Александра Йорданова. В съда стана ясно, че 43-годишният Попов е крил наркотици в стая, където е живяло болното му от церебрална парализа дете. В жилището са били намерени още 2,5 килограма коноп, разпределени в 5 прозрачни пакета. Адвокатът на Попов поиска да го пуснат с по-лека мярка, тъй като детето му се нуждае от специални грижи. Прокуратурата контрира обаче, че това не е спряло обвиняемия да се занимава с наркотици. Макар и с чисто съдебно минало, той е арестуван като част от групата на Мила Георгиева, разследвана за дрога и атентати.

Адвокатът на Попов се опита да измъкне клиента си, като обясни, че куфарите са били извадени от кола, която не е негова и той не е имал представа какво има в тях.

Операцията на антимафиотите била проведена след получен оперативен сигнал. На 28 май Олег Попов, който заяви, че работи като съветник по сигурността, първо се срещнал с Пепа Йорданова в кафене в "Младост". Двамата прекарали заедно 2 часа. След това Попов преместил колата си "Сеат" близо до автомобила на Йорданова "Фолксваген Голф" - деляла ги една улица. Йорданова отворила багажника на голфа, а Попов се навел и взел отвътре куфар. Мъжът го търкалял на колелцата му през улицата, когато бил арестуван. В куфара се оказали 5 пакета с амфетамини на таблетки. Според прокурора, когато полицаите попитали Попов какво има в куфара, той отвърнал: "Хапчета". Полицаите накарали Попов да отключи и друг автомобил, който той ползвал.

"Всичко това е някаква постановка. Всички поемни лица са от Академията на МВР. Влязоха вкъщи, в хола и детската бяха абсолютно сами, ние бяхме в спалнята. Можеха да оставят каквото си искат", заяви вчера пред "Стандарт" съпругата на Олег Попов - Деница Николова, която, според думите й е работела 15 години в МВР. Част от кариерата й минава точно в ГДБОП, твърди майка й Наташа Николова.

Връзката между Николова и арестуваната Пепа Йорданова е документална. Двете са били съдружници във фирмата "Борад Инком", но през септември 2014 г. Наташа е продала на Йорданова всичките си дялове, показа проверка в търговския регистър. Управител на фирмата е Деница Николова, съпругата на Олег Попов и дъщеря на Наташа Николова. Фирмата се занимава с обмяна на валута.

Твърди се, че Олег Попов и Пепа Йорданова са част от по-голяма група за трафик на наркотици, ръководена от скандално известната Мила Георгиева, чийто син е известен като Мартин Бялото. Засега обаче прокуратурата няма данни за директна връзка между двамата задържани и Мила Георгиева, стана ясно по време на съдебното заседание.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай