За 2 минути обраха куриерска фирма в Благоевград

За 2 минути обраха куриерска фирма в Благоевград | StandartNews.com

Благоевград. Крадци в Благоевград показаха, че не само в САЩ може „Да изчезнеш за 60 секунди" – холивудският екшън за бърз крадец на автомобили. В областния център на Пиринско апаши „изчезнаха" за 120 секунди, след като успяха за времето от 04:24 до 04:26 часа в четвъртък да оберат офис на куриерска фирма. Те атакували помещението, което се намира в центъра на града.

Задигнали светкавично куп писма, важни документи и мобилна техника. След това офейкали, без да бъдат усетени от никой. Сигнал за удара им е подаден 15 минути по-късно в 01 РУП – Благоевград. град и е извършил кражба на писма, документи и мобилна техника. По случая е образувано досъдебно производство. Работата на разследващите продължава. Издирват се авторите на една от най-бързите кражби в Пиринския край.

Младеж открадна храна, пари и кола

18-годишен крадец вдигна на крак полицията в Петрич с два удара за една нощ. Младият апаш вилнял в късните часове в сряда срещу четвъртък. сигнал за кражбите подал собственик на магазин в южния град. Установено е, че е счупен прозорец на бакалията, от която са задигнати хранителни стоки, монети и два мобилни телефона, всичко на стойност 100 лева. След обира за късмет на крадеца паркираният наблизо лек автомобил „Опел Астра" се оказал отключен. Той се метнал на возилото е избягал в неизвестна посока.

Само часове след подадения сигнал полицаите са заловили 18-годишния петричанин А.С. При издирвателните мероприятия е намерен и автомобилът в района на петричкото село Рупите. Младежът е адържан със заповед в ареста до 24 часа. По случая срещу него е образувано досъдебно производство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай