Шофьор на маршрутка менте плаши с пищов пешеходец (ОБЗОР)

Шофьор на маршрутка менте  плаши с пищов пешеходец (ОБЗОР) | StandartNews.com

София. Шофьор на маршрутка номер 10 заплаши с газов пистолет пешеходец в столицата. Инцидентът е станал около 9,35 ч, когато бусът е преминавал кръстовището на бул. "Сливница" и ул. "Опълченска".

По първоначална информация 28-годишният пешеходец е пресякъл неправилно, което е станало повод за скандал и последвало сборичкване между него и шофьора. Водачът на маршрутката - 59-годишен мъж, извадил пистолет и го насочил към главата на мъжа. На мястото е пристигнал патрул на Трето районно, който е отвел двамата участници в инцидента за разпит. Водачът е задържан за 24 часа и ще бъде съден по бързото производство за заплаха. Нападателят е заплашен със затвор до 3 г., пише в Наказателния кодекс.

В полицията са привикани за показания и очевидци на кавгата, които в този момент са преминавали в района на оживеното кръстовище.

Оказа се, че превозването на пътници по маршрутна линия номер 10 в София е нелегално. Столична община не е сключила договор в момента за обслужване на тази линия, заявиха от общината. Наскоро е бил проведен конкурс, спечелен от ЕТ "Петър Генов". Договор с превозвача обаче не е сключен, тъй като се установило, че неговите бусове са по-стари, отколкото са изискванията на общината. "Дали сме му срок да осигури по-нови превозни средства и чак тогава ще подпишем договора", казаха от Столична община.

ЕТ "Петър Генов" не е нова фирма, която се занимава с превози с маршрутки в столицата. От 2003 г. насам обаче тя няма договор за такава дейност. Контролът върху дейността на фирмите за маршрутни превози се осъществява от ИА "Автомобилна администрация" и Пътна полиция. Многократно сме се обръщали към тях, ще го направим и сега с настояване да се засили контролът както по отношение на техническата изправност на превозните средства, така и за професионалната и психическа годност на шофьорите, посочиха от Столична община.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай