19:00 ч.

07.03.18

2 мин.

0

0

0

ОБЗОР: Майка-ученичка задуши бебе, напъха го в хладилник

от редактор |

ОБЗОР: Майка-ученичка задуши бебе, напъха го в хладилник

Телцето на родено в осмия месец момченце откри полицията в неработещ хладилник край казанлъшкото село Средногорово. Мъртвото бебе било завито в найлон заедно с плацентата. Според разследващите то е било родено живо на 1 март извън болница, а след това е било удушено.


МВР тръгнало да разплита случая, след като 16-годишната Петя била приета по спешност в болницата в Казанлък на 5 март.


По време на прегледа лекарите установили, че момичето е в много тежко състояние след сполучливо раждане, като те имали опасения за инфекция.


Криминалисти направили претърсване в района на краварниците, в които Петя и баща й живеели. Станало ясно, че момичето родило в лоши условия, а при раждането акуширал приятелят й Стефан, който работел като пазач на обекта и ползвал едно от помещенията за живеене.


След разпитите разследващите смятат, е Петя е удушила бебето с ръце, след което таткото Стефан го сложил в найлонова торба и го е занесъл в масивна постройка в землището на селото. Там го оставил в неработещ хладилник. Детето е преживяло десетина минути след раждането си, налице са били признаци, че е можело да оцелее без да се необходими специални грижи.


Според кмета на селото Петя и таткото Атанас Любомиров се появили миналото лято. Мъжът се прехранвал като общ работник по строителните обекти. Двамата останали да презимуват в краварниците, почти никой не ги познавал отблизо. Момичето учело в 10-и клас в казанлъшката гимназия по лека промишленост и туризъм. Допълнителна проверка установила, че таткото Атанас е от Казанлък. Той има съпруга и по-голяма дъщеря, които обаче живеят отделно от него.


Петя и Стефан били заедно от 3 месеца, тя се прехвърлила да живее при него. Според местните бащата на момичето Атанас имал изключително избухлив характер, пиел много и често пъти биел дъщеря си, която останала при него след развода.


От районната прокуратура в Казанлък съобщиха, че Петя Л. е привлечена като обвиняема за убийство от майка върху рожба във време на раждане или веднага след него. Заради деянието Петя е заплашена със затвор до две години.


Заради тежкото и здравословно и психическо състояние на момичето ще бъде наложена мярка за неотклонение „подписка", като ще бъде настанена да живее при майка си в Казанлък.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент