Кола на самоход летя 10 метра, падна на долна улица

Кола на самоход летя 10 метра, падна на долна улица | StandartNews.com

Лек автомобил се приземи върху гаражите на жилищен блок на ул. "Хан Пресиян" в Смолян, падайки от по-горната улица "Христо Смирненски". Колата "Рено Туинго" била паркирана на стръмната улица от 31-годишната си собственичка в понеделник около 16 часа. Силвия, която е от Гоце Делчев, пристигнала на гости на приятели в Смолян и паркирала в близост до дома им. Два часа по-късно й се обадили, че колата й я няма.

Оказало се, че тръгнала на самоход по наклонената улица и преди да се преобърне, изминала около 30 метра. Три възрастни пешеходки от квартала на косъм се разминали само със стрес от неуправляемата кола.

Очевидци и съседи разказаха, че грохотът бил като от земетресение и здраво уплашил живеещите наоколо. Акцията по изваждане на колата, кацнала върху камара дърва, започна около 19,30 ч и продължи около два часа. Спасителите положиха максимални усилия да прикачат возилото за крана на специализираната кола с най-малки щети. "Нямам представа какво се е случило, дали ръчната е отказала или нещо друго. Наистина не знам", разказа видимо притеснената Силвия, която не за пръв път гостува на приятели в Смолян и досега не е имала проблем с колата.

Улица "Христо Смирненски" в Смолян, от която колата падна след 10 метров полет, е опасна, твърдят хората от квартала. За последните пет години три коли са претърпели пътни инциденти заради големия наклон и липсата на парапет покрай отворения участък на второстепенната улица, която иначе е в центъра на града.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай