Бунт срещу Канибала, в затвора ще го разкъсат (ОБЗОР)

Бунт срещу Канибала, в затвора ще го разкъсат (ОБЗОР) | StandartNews.com

Сава топи приятел, че накълцал и сварил Ани пред очите му

Взе килията на педофил детеубиец, който се обесил след 2 г. бой и изнасилвания

Таткото канибал Станислав Бакърджиев на Ани бе настанен в килия на друг детеубиец. Според гръцкия сайт GRReporter българинът е настанен в изолирана килия на о. Корфу, построена специално за педофил детеубиец и останала в затворническия фолклор именно като "килията на Манолис Дурис". Гъркът е осъден за убийството на 6-годишния си син, когото е насилвал. Момченцето е открито мъртво на 31 декември 1993 г. Съдебните власти решават да изпратят Дурис в Корфу, но по време на трансфера до острова той е пребит от съкилийници, водени от неписания закон, че "в затворите няма място за детеубийци". Зад решетките възмездието за Дурис е брутално - той е пребиван и изнасилван нонстоп. Властите са принудени да го местят в различни затвори - за 2 г. Манолис сменя 4. На 24 февруари 1996 г. не издържа и се обесва на кабела на телевизора си.

"Звяр, ще те разкъсаме парче по парче!" - с такива възгласи и грозни ругатни посрещнаха в затвора на Корфу Канибала. Полицията поиска засилване на охраната, за да не се стигне до линч на българина, съобщи БНТ. А разярените затворници заплашиха и с гладна стачка, защото не желаят да делят покрив с изверга, сготвил с ориз 4-годишната си дъщеричка. 27-годишният Станислав, когото всички наричат Сава, е сам в килията на Манолис Дурис, за да не бъде линчуван. Българинът е

под 24-часово видеонаблюдение

обясни главният секретар на Асоциацията на надзирателите в Корфу Манолис Кулурис, цитиран от сайта grreporter.info. Според в. "Български новини" на наркомана Сава са предписани лекарства - вероятно за абстиненция, които трябва да приема с вечерята си. Кулурис съобщи, че е посетил българина два пъти и е разговарял с него. Бащата убиец бил спокоен, не плачел и не се смеел. "От опита, който имам, не бих казал, че е разстроен", допълва старши надзирателят. Кулурис дори си позволил да попита бащата защо е унищожил трупа на Ани - готвейки го с ориз и разхвърляйки го в боклука. "Отговори ми, че не го е направил той - а приятелят му, пред очите му", обяснява надзирателят пред grreporter.info. Според гръцките медии Сава бил невъзмутим и при първите разпити. Полицай го попитал: "Разбираш ли какво си направил? Разпитвал съм много престъпници, осъзнаваш ли какво ми казваш ти сега?". Бащата на Ани отговорил: "Просто искам

да ми донесеш хляб, фрапе и да ме заведеш за дозата ми

И съм окей".
Междувременно в Атина вчера повече от 4 часа бе гледана мярката за неотклонение на 25-годишната Димитрина Борисова, майка на Ани. Срещу нея са повдигнати обвинения, че е изоставила и изложила на опасност своята 4-годишна дъщеря. Станислав няма брак с Дида, както я наричат атинските проститутки, и не е припознавал детето като свое. Вече са дали показания родителите на Димитрина, които се грижели за нея в България. За престъплението е разпитван в събота на граничния пункт Промахон-Кулата и приятелят на бащата убиец Ники, който се наблюдава от нашите разследващи. Той твърди, че притесненият Сава му разкрил какво е направил по Великден, след като се надрусали и се отпуснал. Дали Станислав вини Ники за убийството на Ани - засега не е ясно.
По случая

в Окръжна прокуратура-Габрово също има преписка

научи "Стандарт". Все още не е образувано наказателно производство за убийството на Ани срещу баща й Станислав Бакарджиев, защото обвинителите очакват повече официална информация по случая от гръцките си колеги. Бакърджиев има местожителство в Дряново. Според негови роднини той е израснал по интернати, а родителите му живеят в София. Когато идвал в Дряново, което се случвало рядко, отсядал в хотели. "Да лежи до живот!", го закле и баба му Снежана Бакърджиева, която го е гледала до 14-годишен, пред TV7. "Как може да я насече, това малко невинно дете!", възмути се 67-годишната жена от балканското градче. Снежана призна, че е виждала Ани само веднъж - отишла до София да я види, когато била бебенце на 20 дни. Тогава се запознала и с Димитрина.

Версия: Момиченцето продадено на сатанисти

Една от версиите, по които работи гръцката полиция, е че 4-годишната Ани е била продадена на секта сатанисти. Така се оправдавало намирането на 10 000 евро у майката Димитрина Борисова, за които тя не може да обясни откъде са, предава кореспондентът на БНР в Атина, цитиран от "ForumNews". Разследват се още версии, една от които е, че са замесени още хора в убийството на момиченцето.

Психиатърът Димитрис Сурас: Чудовището не е от познатите 3 типа убийци

Майката е разтърсена, не вярвам да играе роля

"Начинът на извършване на потресаващото убийство на 4-годишното момиченце заема първо място в международен план", според психиатъра, прегледал майката на Ани - Димитрис Сурас. "Бащата чудовище не принадлежи към никоя от 3-те категории убийци. Това е един от моментите, в които богатият гръцки език изглежда съвсем беден! Как да намериш думи, за да опишеш едно такова престъпление? Какви думи могат да опишат отвращението, гневът е сълзите, стичащи се по бузите ти, когато трябва да опишеш един човек, който Бог е направил баща, който... убива непоколебимо, разчленява цинично, сварява хладнокръвно частите от тялото на детето си и заличава без капчица вина телцето му? Наистина, какви думи могат да опишат това?", диви се психиатърът. "Бих искал да оценим майката, не от гледна точка на живота, който е водила, защото - който е безгрешен, нека хвърли първия камък, всички сме правили в живота си страшни грешки, затова да не я осъждаме като жена. Преценяваме майката и престъплението, извършено спрямо детето й. Аз видях, че тази жена е разтърсена", заяви още Сурас. "Ако въпреки това успява да играе роля и прикрива престъплението (да прикрива мъжа си е друго, няма проблем, правят го всички жени по света), но ако прикрива престъплението, тогава аз пръв ще обявя това и ще се оттегля. Жената, която аз видях, беше дезориентирана, дезорганизирана, потънала в безмълвен плач, нито знаеше какво говори, нито знаеше какви отговори дава. Толкова далеч беше, че трябваше да й викна неколкократно, за да я "вкарам в час". Видях жена, толкова шокирана, която играеше с ръцете си, сякаш си играеше с детето си", обясни още Сурас.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай