Арести спряха войната между Слънцето и Мазния

Арести спряха войната между Слънцето и Мазния  | StandartNews.com

Двете банди спорели за наркопазара в Слънчев бряг

Две наркобанди, които са воювали за пазара в Слънчев бряг, вече са в ареста. За това се похвали главният секретар на МВР Георги Костов на специална пресконференция, в която участваха и представители на специализираната прокуратура и ГДБОП. Едната банда е на боса от Поморие Любо Мазния, която обаче е действала в най-многолюдния ни курорт. Другата е на гастролиращия по морето столичен "крал на кокаина" Иван Слънцето. Войната между двете групировки е създавала напрежение в курорта.

Разработката срещу тях е започнала още преди стрелбата по Митьо Очите.
Главният секретар на МВР уточни, че първата акция е била на 22 юли, като е била ударена групата на Любо Мазния. Като по нея е имало разработка и в четвъртък вечер, когато двама души са задържани в землището на село Каменар в модернизирана плантация за канабис в момент на добив. Единият от тях е Мартин Душев-Барбарона. Той се прочу, след като през февруари нападна и

преби с бухалка издателя на поморийски сайт Стоян Тончев

Душев бе освободен от ареста през април срещу парична гаранция от 20 хил. лв.
Според запознати бандата на Мазния е работела за Митьо Очите, а след прострелването на наркобоса са се засилили опитите на Слънцето да превземе пазара в Слънчев бряг.

"За втората група бе проведена реализация в петък, като процесуално-следствените действия продължиха и в събота и неделя. Това е групата на Иван Слънцето. Задържани са 7 лица, иззети са и множество наркотични вещества. За тази група, можем да кажем, че е групата приоритетно осъществявала наркоразпространението на територията на "Какао бийч", разясни Георги Костов. На петима от групата са повдигнати обвинения за държане на наркотици с цел разпространение. "Разпитани са много свидетели, както и тайни, направени са обиски и изземвания от домовете им", допълни Даниела Попова от Специализираната апелативна прокуратура. Конфискувани са кокаин, коноп, хероин, амфетамин и екстази. Обвинителният акт от прокуратурата е внесен и ще им бъде поискана мярка "задържане под стража".

Бригадата на Слънцето през зимата продавала наркотици в планинските курорти, а лятото се местела в Слънчев бряг, но целогодишно обслужвала и София. Една от услугите, които се предлагали от бандата, е "частен дилър", който

снабдявал срещу заплащане "клиенти" на посочен от тях адрес

Член на групата също е дал показания, които съзпадали с тези на свидетелите.
Името на 41-годишния Иван Слънцето стана публично известно през 2009 г., след като СДВР разби мрежа за пласиране на дрога в столичните квартали "Надежда", "Връбница" и "Свобода", а Слънцето бе обявен за техен тартор.

От полицията продължават да твърдят, че стрелбата в Слънчев бряг в петък сутринта няма нищо общо с двете задържани наркобанди. Според Калоян Калоянов, директор на регионалната дирекция на МВР в Бургас, става въпрос за хулиганска свада между двама арменци от Пловдив и трима младежи от Димитровград. Неофициалната версия обаче гласи, че конфликтът между двете компании, приключил със стрелба с газов пистолет и потрошен джип, отново е по линията на войната между Митьо Очите и пазарджиклията Божидар Кузманов - Божо Козела. Последният държи печално известното заведение "4YOU", в което хора на Очите нахлуха с брадви и бяха посрещнати със стрелба.

Според мълвата младежите от Димитровград работят като охранители в структурите на Митьо Очите, а арменците са хора на Козела.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай