Владимир Путин дава годишната си пресконференция пред 1640 журналисти

Владимир Путин дава годишната си пресконференция пред 1640 журналисти | StandartNews.com

Руският президент Владимир Путин дава своята годишна пресконференция - този път и като кандидат за нов президентски мандат на предстоящия през пролетта вот. В залата сред 1640-те акредитирани журналисти е и неговата конкурентка Ксения Собчак.

Както и миналата година, президентът започна разговора без встъпително слово. Прессекретарят на Путин Дмитрий Песков дава думата първо не на ветераните от президентския журналистически пул, а на млада журналистка от радио "Говори Москва". Въпросът е: "Защо се кандидатирате отново за президент? Каква искате да видите Русия?"

"Производителността на труда трябва да расте, икономиката трябва да бъде гъвкава. Инфраструктура, здравеопазване, образование, високи технологии, повишение на доходите - около тези принципи ще бъде изработена предизборната програма," отговаря Путин.

L!FE задават въпрос защо не се е появил опозиционен кандидат и не му ли е скучно на Путин да участва в изборите. Но думата взима девойка с табелка с надпис "Путин бабай", което на татарски означава "Дядо Путин". Задава въпрос за езиковата политика, както и окрупняването на регионите.

"Виждам, че някой държи лозунг "Путин, бай, бай". Девойката го поправя и обяснява значението на надписа. "Извинете ме, зрението ми вече не е такова, каквото беше", смее се Путин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай