Румен Радев ще посети Стената на плача и църквата "Божи гроб“

Румен Радев ще посети Стената на плача и църквата "Божи гроб“ | StandartNews.com

С поредица от важни разговори продължава посещението на президента в Израел и Палестина. В последния ден от визитата си в Йерусалим Румен Радев ще се срещне с израелския премиер Бенямин Нетаняху и палестинския президент Махмуд Абас.

Денят започна със среща на Радев с вицепрезидента и главен изпълнителен директор на Световния еврейски конгрес Роберт Сингер. По-късно държавният глава ще разговаря с премиера на Израел Бенямин Нетаняху и ще посети църквата "Божи гроб" и Стената на плача.

В късния следобед президентът ще пристигне в столицата на Палестинската автономия – Рамала, където ще положи венец пред гроба на Ясер Арафат и ще разговаря със своя палестински колега Махмуд Абас.

Перспективите за развитието на двустранните българо-палестински отношения, задълбочаването на политическия диалог и сътрудничеството в търговско-икономическата сфера са само част от темите в разговорите между двамата.

Президентът е в Израел по покана на колегата си Реувен Ривлин по повод 75-ата годишнина от спасението на българските евреи. В Йерусалим Радев увери, че като председател на Съвета на ЕС България ще работи за мира в Близкия Изток и намиране на трайни решения за стабилност.

Израелският президент от своя страна поздрави госта си и съпругата му на иврит и заяви, че посреща истински приятел на Израел. Страната планира инвестиции в IT сектора и научни изследвания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай