07:45 ч.

07.03.18

1 мин.

0

2

0

"Фолксваген" е автопроизводител №1

от редактор |

"Фолксваген" е автопроизводител №1

Eкспертите от Агенцията за изучаване и анализ на автомобилните пазари по света focus2move обявиха кои са най-успешните автомобилни производители за 2017 година.


Основавайки информацията си на финансовите отчети на марките за предходната година, аналитичната агенция посочва концерна "Фолксваген Груп" за първенец в световен план. Според данните през изминалата година компанията е произвела близо 10,4 млн. автомобили, или с 3,5 повече спрямо предходната 2016 година.


На второ и трето място, със съвсем малко, изостават пък съответно "Тойота"(10,17 млн. коли) и "Рено Нисан" (10, 07млн.). Челната десетка по успех се допълва от "Хюндай-Киа", "Дженеръл моторс", "Форд", "Хонда", FCA, PSA и "Сузуки".


Като цяло специалистите обобщават резултатите си като "падение за американските автопроизводители и триумф за японските". Извън класацията те посочват китайският концерн""Гийли" като най-добре представилата се марка на автомобилния пазар през изминалата година - за 12 месеца тя е отбелязала ръст в продажбите си от цели 35%.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 15:35 · 07.03.2018
А Москвича къдe e в класацията!Това e наи-продаваният автомобил за всички врeмeна,особeно в Сибирскитe нeобятни стeпи!
Потребител · 13:09 · 07.03.2018
10 млн. автомобилА....
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент