Празнуват смъртта на Тачър в Лондон

Празнуват смъртта на Тачър в Лондон | StandartNews.com

Лондон. Стотици опоненти на Маргарет Тачър участваха в демонстрация на лондонския площад „Трафалгар" в събота вечер, за да отпразнуват смъртта миналата седмица на бившия премиер на Великобритания. Миньори, участвали в продължилата година стачка срещу правителството на Желязната лейди през 80-те, се присъединиха към крайно леви активисти и студенти.
Чучело на бившия консервативен лидер беше носено през тълпата под Колоната на Нелсън, украсено с превърналите се в нейна запазена марка низ от перли и повдигната коса, направена от оранжеви найлонови торбички.
В района е имало засилено полицейско присъствие и са 9 човека са били арестувани, като петима от тях по подозрения, че са в пияно състояние и за нанасяне на телесни повреди.

Междувременно от Даунинг стрийт публикуваха данните за предстоящото погребение на баронеса Тачър. Ще бъдат изпълнени любими нейни църковни химни и произведения на известни британски поети. Кортежът ще се състои от бивши и настоящи британски военнослужещи, участвали в кампанията на Фолклендските острови, а началото на церемонията ще бъде оповестено с топовен салют от кулата в Лондон.

Множество държавни и политически лидери за заявили присъствието си на погребението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай