Папа Франциск I: Започваме път на братство и любов

Папа Франциск I: Започваме път на братство и любов | StandartNews.com

Рим. Да започнем този път - път на братство, любов и доверие. Да се молим един за друг, за целия свят. Това каза новият папа Франциск Първи в първото си обръщение пред ликуващото множество на площад "Свети Петър".

Братя и сестри, благодаря ви за начина, по който ме посрещате, каза той. Бих искал да се помоля за почетния папа Бенедикт XVI, да се помолим Господ да го пази, каза той и произнесе "Отче наш".

Първият латиноамерикански папа, който преди избирането носеше името Хорхе Марио Берголио, заяви, че кардиналите са отишли до другия край на земята, за да изберат новия предводител на католическата църква.

Молете се Господ да ме благослови. Да замълчим, призова той, след което целият площад притихна в свещена молитва.

Новият папа благослови целия свят. Преди да се оттегли Франциск Първи отново благодари на хилядите хора, които въпреки дъжда, дойдоха да го приветстват, а след това каза, че отива да се помоли на Богородица.

Кардиналите бяха заключени зад стените на Сикстинската капела и откъснати от външния свят два дни, без никакви записващи устройства. Димът от комина беше създаден чрез изгарянето на бюлетините, с които гласуваха. Аржентинският кардинал Хорхе Марио Берголио бе избран на петия вот.

Кой е той четете ТУК

Очаквайте подробности.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай