Барак Обама: Ще накажем отговорните за тази атака

Отнасяме се към инцидента като към терористичен акт, каза президентът

Барак Обама: Ще накажем отговорните за тази атака | StandartNews.com

Вашингтон. Барак Обама увери американците, че отговорните за атаките днес ще бъдат намерени и ще бъдат наказани. Президентът на САЩ сподели, че цяла Америка, както и президентското семейство, се моли за жeртвите, и благодари за усилията на полицията в Бостън днес.

Обама каза, че е администрациятa му е в постоянна връзка с кмета на Бостьн и губернатора на Масачузетс, и че се вземат всички мерки за възобновяването на нормалните услуги и начин на живот в региона. Президентът на три пъти увери населението, че макар и да не се знае кой стои зад днешните атаки, виновните ще бъдат намерени и наказани.

Обама потвърди, че все още не се знае кой стои зад атаките, но увери нацията, че без значение дали става дума един човек или група активисти, те ще бъдат преследвани и наказани като терористи, според Ройтерс.

За момента има информция за две жертви и над сто ранени.

Атаките в Бостьн се случиха по време на ежегодишния маратон в Бостън, оранизиран по повод отпразнуването na деня на патриотите и битката при Лексингтьн по време на войната за незавимост в САЩ.

Районът около взривовете е отцепен, но нивото на национална сигурност в САЩ не е вдигнато над нормалното.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай