Русия планира мерки срещу лентяите

Русия планира мерки срещу лентяите | StandartNews.com

Трудът трябва да е не само право, но и задължение на всеки гражданин. Руснаците, които избягват трудовата заетост за срок, превишаващ шест месеца при наличие на подходяща работа, трябва да бъдат наказвани с поправителен труд за период до една година, цитира проектоизмененията в законите на РФ вестник „Известия".

Мярката е част от готвения от Законодателното събрание на Санкт Петербург пакет за поправка на федералните закони, който ще бъде внесен за разглеждане в Държавната дума в близкото бъдеще, съобщава Фокус. Под отговорност за безделничество няма да бъдат подвеждани лицата до 18-годишна възраст, инвалидите, родители на инвалиди, самотните майки с деца до 14 години и още няколко категории граждани. Инициативата е основана на идеята да се увеличат данъчните приходи на държавната хазна.

„Избягването на трудова заетост за повече от шест месеца при наличието на подходяща работа се наказва с поправителен труд със срок до една година или с принудителна работа за същия период", гласи предложената от депутати поправка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай