Българска телевизия дава пряко парада в Москва

Българска телевизия дава пряко парада в Москва | StandartNews.com

TV7 и NEWS7 предават директно от Червения площад в Москва Парада на победата. Очаква се отбелязването на 70-ата годишнина от края на Великата Отечествена война да започне в 9,30 ч. наше време. По площада ще преминат 16 хил. военни и офицери, както и над 200 бойни машини.

На 9 май на Червения площад ще бъде представено и най-доброто от новото руско въоръжение. Легендарните танкове Т-34 и самоходните установки СУ-100 ще водят колоната, а след тях ще преминат дългоочакваните нови машини на руската военна промишленост: най-новият танк "Армата", самоходната артилерийска установка "Коалициа-СВ", подвижният противотанков ракетен комплекс "Корнет-Д", бойната машина на пехотата "Курганец-25" и бронетранспортьорът "Курганец-25". В небето над руската столица ще прелетят 143 самолета и хеликоптера. Десетки президенти и държавни глави вече пристигнаха в Москва.

В студиото водещите Николай Чадаров и Анатоли Стайков ще коментират отбелязването на 70-ата годишнина от края на фашизма заедно с историци, военни експерти, политолози, анализатори, журналисти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай