Сирийски бунтовници взривиха хотел Карлтон в Алепо

Сирийски бунтовници взривиха хотел Карлтон в Алепо | StandartNews.com

Дамаск. Голяма експлозия в северния сирийски град Алепо е унищожила хотел и няколко близки сгради, съобщиха държавни медии и активисти.

Смята се, че бунтовническите бойци се смята са взривили няколко мини, поставени в тунела под Carlton Citadel Hotel, близо до средновековната цитадела и пазара на града.

Опозиционните активисти твърдят, че в хотела са били базирани правителствени войски.

Сирийската телевизия съобщи, че терористите се промъкнали под сградата по подземен тунел и поставили голямо количество експлозив.Евакуират бунтовници и цивилни от сирийския град Хомс

Хотелът е бил сринат до основи, пострадали са и съседни исторически постройки.

Съобщава се за загинали и ранени, чийто брой се уточнява.

Бунтовническият съюз Ислямски фронт обяви в Тwitter, че при нападението са загинали най-малко 50 войници.

След взривяването на хотела в района избухнала ожесточена престрелка. Старата част на града е плътно обсадена от правителствени войски. Очевидци съобщили за втори мощен взрив в квартал Ас Сувейка.

Хотелът Carlton Citadel се намира в 150-годишна сграда, която се намира пред входа на крепост от 13-век и е под опеката на ЮНЕСКО.

През последните седмици бунтовниците правят опити за настъпление в области, където има укрепления на правителствените войски. В същото време районите, които са под властта на бунтовниците, са подложени на ожесточени бомбардировки от средата на декември миналата година до момента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай