Заплаха за бомба стресна турски самолет над България

Заплаха за бомба стресна турски самолет над България  | StandartNews.com

Президентът на Сърбия Томислав Николич не успя да отиде на планираното си посещение във Ватикана заради авария в самолета.

След като излетял от Белград, правителственият "Фалкон" бил принуден да се върне, защото имало повреда в един от двигателите. Николич изпратил веднага извинително писмо до папа Франциск. Президентът изразил съжаление за анулирането на визитата и изказал надежда, че в най-кратък възможен срок посещението ще се осъществи. Вече се водят интензивни разговори, за да се определи нова дата за посещение на Николич във Ватикана.

Това не е първият подобен случай с правителствения "Фалкон 50", построен през 1981 г. И преди повреди са ставали причина за объркване на планове за визити и са предизвиквали загриженост за сигурността, посочва сръбската агенция "Танюг".
В същото време пилотите на пътнически самолет на турската авиокомпания Turkish Airlines бяха принудени да прекъснат полета от Истанбул за швейцарския град Базел и да се върнат в отправната точка на полета след получен сигнал, че в машината може да е поставено взривно устройство, съобщи местната агенция "Доган". В момента на съобщението самолетът е бил във въздушното пространство на България. Това е вторият случай през април на подобен инцидент с турски пътнически самолет. Предишният се случи на 1 април, но тогава в машината беше открит безстопанствен багаж.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай