09:15 ч.

01.03.18

2 мин.

0

0

0

Студът в Европа причини смъртта на 46 души

от редактор |

Студът в Европа причини смъртта на 46 души

Студената вълна в Европа причини смъртта на най-малко 46 души, предадоха Франс прес и БТА.


Сред жертвите са много бездомници. Според преброяване на Франс прес студената вълна е причинила смъртта на 18 души в Полша, шестима в Чехия, петима в Литва, четирима във Франция и Словакия, по двама в Италия, Румъния, Сърбия и Словения и един в Холандия. В Естония студът е взел общо седем жертви този месец.


Миналата нощ бяха поставени отрицателни температурни рекорди на много места. В Швейцария бяха измерени -36 градуса по Целзий в Глаталп, необитаемо място на надморска височина от 1850 метра. Температурите на много места паднаха до между -10 и -20 градуса.


Студената вълна е наричана "Звярът от изтока" от британските медии, "Сибирската мечка" в Холандия, "Снежното оръдие" в Швеция и "Москва-Париж" във Франция. Очаква се температурите да останат много ниски до утре.


Особено засегнати са бездомниците. От началото на студената вълна са починали общо най-малко осем човека без постоянно жилище - по трима във Франция и Чехия и двама в Италия.
БГ строителна седмица за 18-ти път в Интер Експо Център
Vesti.bg


Френските власти разкриха 150 000 места за спешно настаняване. В Белгия властите в няколко града взеха безпрецедентно решение за принудително въдворяване на бездомници в центрове за настаняване.


В Ирландия много хора се запасяват в магазините, за да се запасят с храна с наближаването на бурята Ема. Очаква се тя да причини днес най-обилните снеговалежи в страната от 1982 г.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент