Орбан: Нелегалните мигранти в лагери извън ЕС

Орбан: Нелегалните мигранти в лагери извън ЕС | StandartNews.com

Унгария публикува карта с 900 опасни заради бежанците райони

Налага се Европа да изпрати всички нелегални мигранти в центрове за настаняване извън общността, заяви унгарският премиер Виктор Орбан пред портала Origo.

"Всички, пристигнали нелегално, трябва да бъдат събрани и изпратени обратно, но не в други държави от ЕС, а извън неговата територия", каза той. Според Орбан извън границите на ЕС трябва да се изградят "големи лагери за бежанци, които ще се финансират от бюджета на ЕС и ще са под негова въоръжена охрана". Настанените в тези лагери трябва да подават документи за получаване на убежище, едва след като получат разрешение да влязат в ЕС, ако държава от ЕС одобри молбата, изтъкна още той. Лагерите може да са на остров или в Северна Африка, смята премиерът на Унгария.

В същото време властите в Будапеща публикуваха брошура, в която изброява 900 европейски градове с голям брой мигранти, и предупреждава гражданите си, че посещенията там крият опасности, съобщи в. "Файненшъл Таймс". В нея са Лондон, Брюксел, Марсилия, Стокхолм, Копенхаген, Берлин и др. Унгарският външен министър Петер Сиярто обясни, че брошурата е съставена въз основа на данни, предоставени от полицията и от различни силови структури. Британското МВнР, както и посланиците на Белгия, Дания и Швеция в Будапеща изразиха остро недоволство от начина, по който унгарските власти представят ситуацията с мигрантите в големите европейски градове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай